Sposób przygotowania:
Pierś w sezamowej otoczce
Mięso umyć,dokładnie osuszyć. Odkroić polędwiczkę i tłuszczu oraz wszelkie błonki. Każdy kawałek mięsa dokładnie oprószyć solą i pieprzem i odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do 180-200 st. W głębokim talerzu wymieszać ziarno sezamu z bułką tartą. Jajko rozbić do drugiego talerza i dokładnie roztrzepać. Pierś dokładnie obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w mieszance bułki tartej z sezamem. Blachę od piekarnika wyłożyć folią aluminiową i wysmarować ją olejem. Ułożyć oba kawałki kurczaka. Piec około 25-30 minut (w zależności od grubości mięsa). Mięso co jakiś czas obracać aby sezamem się ładnie równomiernie zrumienił ale nie przypalił. Podawać gorące. Smacznego!