Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pierś z indyka w cieście kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybki, smaczny i chrupiący indyk w cieście.

Pierś z indyka w cieście kokosowym

Składniki:

Pierś z indyka w cieście kokosowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka w cieście kokosowym
Piersi umyć, pokroić w dużą kostkę i oprószyć solą i pieprzem. Białko oddzielić od żółtka i ubić na pianę. W misce połączyć ze sobą mąkę, wiórki, żółtko, mleko i szczyptę soli. W razie gdyby ciasto było za gęste dolać nieco mleka. Mięso moczyć w cieście i smażyć w głębokim, dobrze rozgrzanym oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym.

Tagi:

jajko jajka indyk