bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Piers indyka w śmietanie.

Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami

Składniki:

Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami
Piersi pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzana oliwe i smazyc kilka minut, dodac pokrojona drobno cebule, potem zabki czosnku, pieczarki, podlac winem i odparowac, posypac sola, pieprzem, czosnkiem niedzwiedzim, podlac bulionem i dusic ok 15 minut. Podlac smieana, wymieszac, dodac ugotowane kopytka, posypac natka pitruszki i podac z kiełkami lucerny.

Tagi:

sosy indyk