Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pierś z indyka z farszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowane mięsko z indyk zagości na moim świątecznym stole.

Pierś z indyka z farszem

Składniki:

Pierś z indyka z farszem

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka z farszem
Orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni,morele pokroić w kostkę.Chleb tostowy obrać ze skórki i zmiksować z serem feta,jajkiem,szczyptą papryki,pieprzem oraz 1 łyżeczką ziół prowansalskich,na koniec masę wymieszać z orzeszkami ziemnymi i pokrojonymi morelami.Pierś z indyka naciąć tak,by powstała kieszeń,dokładnie natrzeć ja solą i zmiażdżonym czosnkiem,mięso nafaszerować,a kieszeń zszyć lub spiąć.W brytfance rozgrzać oliwę z oliwek,zrumienić mięso ze wszystkich stron a następnie zalać bulionem.piec ok.75min. w 190"C,a w czasie pieczenia polewać powstałym sosem.