Sposób przygotowania:
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczków. Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i papryczkę posiekać. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę. Dodać zioła i przyprawy, chwilę razem podsmażać. Dodać tartą kalarepkę. Smażyć ok. 5 minut, co chwilę mieszając. Dodać pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć. Wlać 2 szklanki wody. Gotować na średnim ogniu bez przykrycia ok. 20 minut. Co jakiś czas zamieszać. Po tym czasie dodać ryż. Wymieszać, chwilę podsmażać. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.