Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pierś z indyka z morelami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczona pierś z indyka faszerowana morelami

Pierś z indyka z morelami.

Składniki:

Pierś z indyka z morelami.

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka z morelami.
Mielony imbir mieszamy z majonezem, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i trochę soli i pieprzu. Powstałą marynatą smarujemy dokładnie średniej wielkości pierś z indyka. Odstawiamy na dwie godziny. Na rozłożonym filecie układamy suszone morele. Zawijamy mięso do środka i dokładnie zawiązujemy sznurkiem. Z wierzchu smarujemy jeszcze marynatą pozostałą w naczyniu i wkładamy całość do rękawa do pieczenia. Zawiązujemy, wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy do niego trochę wody i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 40-60 minut w zależności od wielkości mięsa. Znakomite zarówno na ciepło, jak i na zimno do kanapek.

Tagi:

indyk