Sposób przygotowania:
Pierś z indyka z rzodkiewką
Mięso pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni lekko rozgrzać masło. Na maśle zeszklić cebulę z czosnkiem. Rzodkiewki oczyścić, pokroić w półplasterki. Dodać je do cebuli z czosnkiem, posolić. Smażyć na małym ogniu kilka minut, aż rzodkiewki zmiękną. Przestudzić je lekko, dodać do mięsa. Do mięsa dodać też jajko, trochę pieprzu i przyprawę do kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie wszystko wyłożyć na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać go do mięsa razem ze śmietaną. Dokładnie wymieszać. Jeszcze chwilę podsmażać, cały czas mieszając. Na koniec dodać posiekaną natkę i wymieszać.