nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Pierś z kurczaka w jasnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i smaczna potrawka z kurczaka

Pierś z kurczaka w jasnym sosie

Składniki:

Pierś z kurczaka w jasnym sosie

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w jasnym sosie
1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Pieczarki i cebule obieramy i kroimy w kostkę. 2. W garnku rozpuszczamy margarynę i szklimy cebulę. Następnie wrzucamy mięso, doprawiamy ziarenkami smaku i dusimy, aż lekko się zetnie. Dodajemy pieczarki. Podduszamy od czasu do czasu mieszając. 3. Wlewamy 1/2 l mleka i dusimy na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso zmięknie. 4. W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę, by nie było grudek i zagęszczamy sos. Dodajemy musztardę i doprawiamy do smaku musztardą, pieprzem, maggi oraz solą lub przyprawą uniwersalną 5. Podajemy z dowolnym makaronem.