Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1358]

Pierś z kurczaka w ostrej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobre piersi w ostrej panierce

Pierś z kurczaka w ostrej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w ostrej panierce

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w ostrej panierce
Filety umyć osaczyć, przekroić wzdłuż na połowę, aby powstały 4 kotlety. Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z papryką ostrą i odrobiną drożdży. Piersi z kurczaka zanurzać w mleku. Obtaczać kotlety w panierce paprykowo-bułkowej. Tłuszcz rozgrzać na patelni, smażyć w głębokim tłuszczu, kotlety z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami, zaraz po przygotowaniu.
Pierś z kurczaka w ostrej panierce
Przygotowana została panierka, jajko rozmacone z mlekiem, piersi z kurczaka przekrojone
Pierś z kurczaka w ostrej panierce
Zanurzenie piersi z kurczaka w doprawionym mleku, kotlet zostanie poddany panierce
Pierś z kurczaka w ostrej panierce
Kotlety opanierowane w lekko różowej panierce, przygotowanej z papryki i bułki
Pierś z kurczaka w ostrej panierce
Kotlety podczas smażenia na dobrze rozgrzanym tłuszczu