Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie z pora
Umyte piersi lekko rozbijamy jak kotlet posypujemy solą, papryką słodką, oregano, vegetą ,pieprzem. Panierujemy w mące, jajku i bułce, smażymy na złoty kolor na oleju z oliwek lub oleju zwykłym + trochę masła. Kapustę czerwoną gotujemy odcedzoną, dusimy z tłuszczem, może być ze stopionego boczku. Dodajemy cebulkę, przyprawiamy wg. smaku octem lub cytryną. Dodajemy szczyptę cukru i pieprzu - około 5 min. mieszając. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami /lub/ pure polewając przygotowanym sosem z pora. Do 0,5l. wody dodać kostkę, przyprawy, pokrojony por w cienkie paski. Doprowadzic by por był miękawy, podbić mąką. Do dania można podać lampkę białego, wytrawnego wina. Życzę smacznego.
Gość
Gość
Diva
DodaElektroda
AuTech
Bluetooth
Gość
DodaElektroda
Gość
AuTech
Bahus
fuksja
darek112
2halina