SUPERPRZEPIS

Pierś z kurczaka z morelami i migdałami

  • przejs
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Pierś z kurczaka z morelami i migdałami Więcej zdjęć (2)

Drób na słodko w słonecznym kolorze

Składniki:

Pierś z kurczaka z morelami i migdałami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z morelami i migdałami
Morele zalewamy wrzątkiem i czekamy chwilę aż zmiękną. Wylewamy wodę, zaś owoce kroimy w kosteczkę. Migdały rozdrabniamy. Kurczaka kroimy w kostke.Na patelni , na średnio rozgrzanym oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy i filet z kurczaka. Solimy odrobine.. Smażymy, mieszając od czasu do czasu, kilka minut. Wlewamy na patelnię mleczko kokosowe i wsypujemy pokrojone morele. Dusimy około kwadransa. Po upływie tego czasu dodajemy do potrawy również rozdrobnione migdały i gotujemy całość bez pokrywki do czasu, aż sos zgęstnieje. Podajemy potrawę z ryżem, posypane zieleniną, np rzeżuchą.
Pierś z kurczaka z morelami i migdałami
Potrawa prezentuje się słonecznie, wesoło, dzięki kurkumie i morelom.