Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w paski. Pomidorki kroimy w połówki. Warzywa mieszamy z oliwą, solą, pieprzem i oregano. Zawijamy w folię i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pierś z kurczaka rozbijamy cienko i przyprawiamy z obu stron sola oraz pieprzem. Odstawiamy. Szpinak podsmażamy wraz z posiekanym drobno czosnkiem, odstawiamy do ostygnięcia. Gdy wystygnie mieszamy z jajkiem i rozkładamy na piersi z kurczaka, rozkładamy plasterki sera i zawijamy w roladę, owijamy folia i wstawiamy do piekarnika. Wkładamy do małego naczynia żaroodpornego, pieczemy 10 minut po czym rozwijamy folię, i zalewamy bulionem, pieczemy kolejne 20 minut do zezłocenia. Podajemy z upieczonymi warzywami.