Sposób przygotowania:
pierś z sałatką pod chrupiącym makaronem
• z 1 łyżki jogurtu, soku z 1/2 limonki, 1 łyżeczki octu balsamicznego, 1 łyżeczki sosu sojowego i 1 łyżeczki miodu, zrobić marynatę, • kmin i kolendrę uprażyć na suchej patelni, rozgnieść (np. w moździerzu), • dodać do marynaty z pozostałymi przyprawami, wymieszać, • marynatą zalać kurczaka i włożyć na 30 minut do lodówki, • po tym czasie filety obsmażyć na patelni grillowej, a następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego 180 stopni celcjusza na 15 minut, • sałatę porwać na kawałki, włożyć do miski, dodać do niej ziarna granatu i starty na tarce o grubych oczkach ser, wymieszać, • z 1 łyżki jogurtu, 1 łyżeczki miody, soku z 1/2 limonki, 1 łyżeczki sosu sojowego, soli i pierzu zrobić dressing do sałatki, polać ją i delikatnie wymieszać, • makaron ryżowy usmażyć na chrupko na głębokim oleju (musi być bardzo gorący, można sprawdzić jedną nitką makaronu czy już można go wrzucić- musi natychmiast robić się grubszy-wystarczy chwilka w oleju) • na talerzu ułożyć pokrojoną pierś kurczaka, obok porcje sałatki, na niej ułożyć trochę makaronu
Evi
jaNina
msewka
Potrawa wygląda przepysznie! 5
elzbieta8960
tez mam pytanie co to jest ,,golka zakopianska'' ?..:)
Sarenka
pchelka79
pchelka79
Evi