Sposób przygotowania:
Pierś z twarożkiem duszona w rosole
Farsz: Do miseczki przełożyć biały ser i rozkruszyć go widelcem. Koperek i cebulę drobniutko posiekać, dodać do serka. Przyprawić do smaku i dodać mleko, wymieszać. Odłożyć do lodówki na 15-20 minut. Mięso umyć i osuszyć. Odkroić polędwiczkę, a mięso rozkroić ja książkę, delikatnie rozbić. Natrzeć mięso mieszanką przypraw. Na płat mięsa rozsmarować twarożek. Na jednym z końców ułożyć pasek papryki i zwinąć mięso w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać margarynę i obsmażyć mięso na rumiano z każdej stron. Następnie wlać rosół ( najlepiej domowy) i przykryć pokrywką. Dusić około 15 minut co jakiś czas obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
alaaa