mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Piersi kurczaka faszerowane kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczny pomysł na każdy obiad

Piersi kurczaka faszerowane kurkami

Składniki:

Piersi kurczaka faszerowane kurkami

 

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka faszerowane kurkami
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać grzyby, smażyć aż wydzielą sok. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić do miękkości, odparować i wymieszać z parmezanem. Piersi umyć, osuszyć, naciąć głęboką kieszeń w każdej. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę. Piersi natrzeć sokiem z cytryny, czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Piersi napełnić farszem, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć je na oleju, podlać rosołem, dusić przez 15minut. Podawać pokrojone w grube plastry.