Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka z szpinakiem
N samym początku piersi kurczaka myjemy i osączamy, następnie kroimy w kosteczkę. Kolejno smażymy na oleju. Potem do mięsa dodajemy 4 szklanki gotowanej wody. Później marchewkę myjemy obieramy i zcieramy na tartce o małych oczkach. I dodajemy do piersi kurczaka. Pod koniec naszej pracy dodajemy przyprawę do kurczaka po meksykańsku. Razem to wszystko mieszamy oraz dusimy pod przykryciem ok.15 minut. Potem kartofle obieramy myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu przeciskamy przez praskę i odstawiamy do przestygnięcia.Pod koniec naszej pracy mrożony szpinak wkładamy na patelnię podgrzewamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie mieszamy z kartoflami, serem, szczyptą soli, mąką, jajkiem oraz gałką muszkatołową. I na koniec naszej pracy ciasto formujemy w małe kuleczki i gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia na powierzchnię.