lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Piersi kurczaka z szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojego przepisu czas przygotowania tej potrawy wynosi ok. godziny.

Piersi kurczaka z szpinakiem

Składniki:

Piersi kurczaka z szpinakiem

 

 

  • Sos:
  • tłuszcz do smażenia
  • przyprawa do kurczaka po meksykańsku
  • mała marchewka
  • 2 duże piersi kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka z szpinakiem
N samym początku piersi kurczaka myjemy i osączamy, następnie kroimy w kosteczkę. Kolejno smażymy na oleju. Potem do mięsa dodajemy 4 szklanki gotowanej wody. Później marchewkę myjemy obieramy i zcieramy na tartce o małych oczkach. I dodajemy do piersi kurczaka. Pod koniec naszej pracy dodajemy przyprawę do kurczaka po meksykańsku. Razem to wszystko mieszamy oraz dusimy pod przykryciem ok.15 minut. Potem kartofle obieramy myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu przeciskamy przez praskę i odstawiamy do przestygnięcia.Pod koniec naszej pracy mrożony szpinak wkładamy na patelnię podgrzewamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie mieszamy z kartoflami, serem, szczyptą soli, mąką, jajkiem oraz gałką muszkatołową. I na koniec naszej pracy ciasto formujemy w małe kuleczki i gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia na powierzchnię.