bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Piersi z kurczaka pod serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny obiad w wykonaniu córki.

Piersi z kurczaka pod serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Piersi z kurczaka pod serem

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka pod serem
Piersi w całości marynujemy w oliwie, oregano, soli, pieprzu, chili i odrobinie ostrej oliwy. Odstawiamy na 1 godz. Następnie lekko podsmażamy na oliwie. Do brytfanki kolejno ukladamy piersi z kurczaka, plastry pomidora, cukini, starty żółlty ser i fetę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min ( do momentu przyrumienienia sie piersi i sera). Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.
Piersi z kurczaka pod serem
Piersi z kurczaka z pieczonymi ziemniaczkami