Hipa73

Hipa73

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Piersi z kurczaka w sosie smietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie to mozna jesc z frytkami i np z groszkiem i marchewka,jak rowniez z dobrym makaronem i startym serem zoltym.

Piersi z kurczaka w sosie smietanowym

Składniki:

Piersi z kurczaka w sosie smietanowym

 

  • danie na 4 osoby
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 gesta smietane
  • puszka pieczarek w calosci lub krojone,w sosie wlasnym,moga tez byc swieze.
  • sol pieprz
  • troche magi

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w sosie smietanowym
filety przekrajamy w zdloz tak aby z dwoch powsaly cztery.Przyprawiamy tylko sola i pieprzem i podsmarzamy na patelni do zarumieia,nastepnie odladamy na bok,na tym samym tluszczu podsmazamy pieczarki wczesniej oczdzone z wody -jezeli sa z puszki,jezeli swieze,to nalezy je obrac i pokrojic na plasterki.Kiedy pieczarki beda juz podsmazone dodajemy do nich cala smietane,powoli wszystko mieszajac na wolnym ogniu.Nastepnie wrzucamy do sosu i pieczarek podsmazone piersi,dodajac troche magi do smaku.Jeszcze troche mieszmy i danie gotowe.Wazne aby nie gotowac na duzym ogniu ,i nie zagotoywac,azeby smietana sie nie scielaSmacznego