Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z kuskusem
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Olej zmieszać z cynamonem, kurkumą, imbirem i czosnkiem, wymieszać z mięsem, odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, marchewkę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Mięso wrzucić na patelnię, obsmażyć, dodać warzywa, miód, kostkę rosołową i troszkę wody. Dusić. W tym czasie resztę wody zmieszać z mąką ziemniaczaną, gdy warzywa będą miękkie, wlać zawiesinę na patelnię, mieszać aż zgęstnieje. Pogotować chwilkę. Można doprawić pieprzem. Kuskus zalać wrzątkiem do poziomu ok 1cm powyżej kaszki, posolić, przykryć na kilka minut. Gotowy sos podawać z kaszką.