Sposób przygotowania:
Pijany bigos Eli
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cebule obrać i posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W brytfance rozgrzać olej,włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Do mięsa dodać cebulę,czosnek 5 listków laurowych,10 ziarenek ziela angielskiego i jeszcze razem smażyć aż cebula się zeszkli. Mięso podlać wodą,dodać przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz i dusić do miękkości. Co jakiś czas mięso podlewać wodą. Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej. Po wyjęciu z lodówki lepiej się kroi.Białą kapustę poszatkować,włożyć do dużego garnka,posolić,zalać wodą,ugotować na pół miękko i odcedzić. Kapustę kiszoną włożyć do dużego garnka,dodać wędzone żeberko,5 listków laurowych,10 ziarenek ziela angielskiego,zalać wodą i gotować na małym ogniu. Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę. Podgotowane żeberko wyjąć z kapusty i usunąć kości. Mięso z żeberka pokroić w kostkę. Mięso wyjąć z lodówki i pokroić w kostkę. Do sosu z mięsa dodać pokrojoną kiełbasę i przesmażyć. Do bardzo dużej miski włożyć kapustę kiszoną i białą,kiełbasę z sosem,wędzone żeberko,mięso i wymieszać. Bigos przełożyć do garnków,wlać wino,gotować na małym ogniu przez 40 minut i ostudzić. Na drugi dzień bigos znowu gotować przez 40 minut na małym ogniu. Na trzeci dzień gotować na małym ogniu przez 30 minut. Smacznego!
marietta
eli_555
To proszę,częstuj się.
marietta