Sposób przygotowania:
Pikantna potrawka z kolorowym fettuccine
Najpierw przygotowałam mieszankę przypraw, kolendrę , gorczycę i ziele ang. rozgniotłam w moździerzu, i wymieszałam z resztą przypraw.
Makaron ugotowałam i odcedziłam. Pomidory sparzyłam i obrałam ze skórki. Umytą paprykę pokroiłam w paski ,cukinię obrałam i pokroiłam w kostkę tak samo skroiłam boczek, a kiełbasę w pół plasterki a cebulę w piórka.
W rondlu obsmażyłam na oleju boczek i kiełbasę, następnie dodałam cebulę i czosnek w plasterkach przemieszałam i dodałam przyprawy. Po chwili duszenia dodałam pomidory i paprykę. Po koło 15 minutach dodałam cukinię i lubczyk.
Dusiło się jeszcze około 20 minut.
Podałam z makaronem fettuccine. Pyszne i syte danie.
Makaron ugotowałam i odcedziłam. Pomidory sparzyłam i obrałam ze skórki. Umytą paprykę pokroiłam w paski ,cukinię obrałam i pokroiłam w kostkę tak samo skroiłam boczek, a kiełbasę w pół plasterki a cebulę w piórka.
W rondlu obsmażyłam na oleju boczek i kiełbasę, następnie dodałam cebulę i czosnek w plasterkach przemieszałam i dodałam przyprawy. Po chwili duszenia dodałam pomidory i paprykę. Po koło 15 minutach dodałam cukinię i lubczyk.
Dusiło się jeszcze około 20 minut.
Podałam z makaronem fettuccine. Pyszne i syte danie.
alaaa
zbysiowa
I to bardzo:)