czerwona papryczka

czerwona papryczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Pikantna zupa gulaszowa z kurczakiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

W dużym rondlu rozgrzać łyżkę oliwy, dodaćpokrojona w kosteczke

Pikantna zupa gulaszowa z kurczakiem

Składniki:

Pikantna zupa gulaszowa z kurczakiem

 

  • 30 dkg pokrojonego w kostkę mięsa kurczaka
  • 1 szklanka ugotowanego makaronu
  • 1 szklanka kukurydzy konserwowej
  • 1 pokrojona w paseczki papryka
  • 3 pokrojone w kostkę pomidory
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ½ szklanki czerwonej fasoli konserwowej
  • 1/4 szklanki wina
  • 6 szklanek bulionu z drobiu
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • sól, pieprz do smaku
  • śmietana – opcjonalnie

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa gulaszowa z kurczakiem
W dużym rondlu rozgrzać łyżkę oliwy, dodaćpokrojona w kosteczke cebulę, paprykę i czosnek chwilę smażyć mieszając. Nastepnie dodać pokrojonego kurczaka i całosc smażyć ok. 5 minutek , dodać pozostałe składniki z wyjątkiem śmietany i makaronu. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem powoli przez 15 minut. Kilka minut przed końcem gotowania dodać ugotowany makaron. Podawać z dodatkiem śmietany.