Sposób przygotowania:
Pikantna zupa z ciecierzycą, pomidorami i kiełbasą
Najpierw należy ugotować wywar mięsny z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i niewielkiej ilości soli.
Następnie do garnka dodać uprzednio pokrojone ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera.
W międzyczasie cebulę z czosnkiem drobno posiekać, a pomidory (sparzyć i obrać ze skórki) pokroić w kostkę i wszystko razem przesmażyć na łyżce oleju.
Zawartość patelni przełożyć do garnka z gotującą się zupą.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć na reszcie oleju i z cieciorką odcedzoną z zalewy dodać pod koniec gotowania.
Całość doprawić według własnego smaku - można też zabielić śmietaną.
Następnie do garnka dodać uprzednio pokrojone ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera.
W międzyczasie cebulę z czosnkiem drobno posiekać, a pomidory (sparzyć i obrać ze skórki) pokroić w kostkę i wszystko razem przesmażyć na łyżce oleju.
Zawartość patelni przełożyć do garnka z gotującą się zupą.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć na reszcie oleju i z cieciorką odcedzoną z zalewy dodać pod koniec gotowania.
Całość doprawić według własnego smaku - można też zabielić śmietaną.
zbysiowa
Di bloguje
zbysiowa napisał(a):