Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pikantna zupa z ciecierzycą, pomidorami i kiełbasą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 210
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa smakuje rewelacyjnie i naprawdę jest bardzo prosta oraz szybka w przygotowaniu. Poza tym doskonale syci i rozgrzewa, więc przypomnijcie sobie o niej w chłodniejsze dni.

Pikantna zupa z ciecierzycą, pomidorami i kiełbasą

Składniki:

Pikantna zupa z ciecierzycą, pomidorami i kiełbasą

 

Dodatkowo:

  • 2 kiełbaski

Ponadto:

  • 3 łyżki oleju

Opcjonalnie:

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa z ciecierzycą, pomidorami i kiełbasą
Najpierw należy ugotować wywar mięsny z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i niewielkiej ilości soli.

Następnie do garnka dodać uprzednio pokrojone ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera.

W międzyczasie cebulę z czosnkiem drobno posiekać, a pomidory (sparzyć i obrać ze skórki) pokroić w kostkę i wszystko razem przesmażyć na łyżce oleju.

Zawartość patelni przełożyć do garnka z gotującą się zupą.

Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć na reszcie oleju i z cieciorką odcedzoną z zalewy dodać pod koniec gotowania. 

Całość doprawić według własnego smaku - można też zabielić śmietaną.

Tagi:

zupa obiad