monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Pikantne krokieciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Krokieciki najlepiej podawać z czerwonym barszczem

Pikantne krokieciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne krokieciki

 

Sposób przygotowania:

Pikantne krokieciki
Pieczarki i cebulę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Dusimy na małym ogniu do momentu, aż odparuje woda. Z mąki, mleka oraz jajek przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Doprawiamy je solą oraz dodajemy ok. 1 łyżki oleju. Farsz doprawiamy sola,pieprzem i w przypadku gdy jest zbyt rzadkie zagęszczamy bułką tartą. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Nakładamy farsz pieczarkowy i zawijamy. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron. Podajemy z barszczem czerwonym. Smacznego :)
Pikantne krokieciki
Starte pieczarki i cebulę dusimy aż odparuje woda.
Pikantne krokieciki
Z mąki, mleka i jaj przygotuj ciasto naleśnikowe.
Pikantne krokieciki
Gorące naleśniki zawijamy z farszem pieczarkowym.
Pikantne krokieciki
Panierujemy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.