Sposób przygotowania:
Pikantne roladki
Mięso umyć i osuszyć.Lekko roztłuc,posypać solą i pieprzem,posmarować musztardą.Obrać marchew i cebulę,umyć i pokroić w drobną kostkę.Oczyścić pieczarki i również pokroić w kostkę.Oliwki pokroić w cienkie plasterki.Wymieszać przygotowane składniki.Wyłożyć na mięso 2/3 farszu,zwinąć i spiąć drewnianymi wykałaczkami.Rozgrzać na dużej patelni łyżkę oleju,podsmażyć roladki ze wszystkich stron.Wrzucić na patelnię resztę farszu,przez chwilę smażyć razem z mięsem.Wlać szklankę rosołu i dusić pod przykryciem ok .1,5 godziny.Obrać i umyć ziemniaki,gotować 20 min w osolonej wodzie.Oczyścić sałatę,opłukać i osuszyć ściereczką.Przygotować marynatę: do reszty oleju dodać sól,pieprz,cukier i ocet.Polać sałatę sosem.Zdjąć roladki z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem.Zagnieść mąkę z tłuszczem i zagęścić sos.Gotować na małym ogniu jeszcze przez 5 minut.Ułożyć roladki na półmisku.Polać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.Podawać z sałatą i ziemniakami.