Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pikantne ruloniki ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie przepadam za śledziami solonymi i z octu , tak więc większość potraw ze śledzi robię z tych w oleju

Pikantne ruloniki ze śledzia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne ruloniki ze śledzia

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantne ruloniki ze śledzia
Olej wymieszać ze szczyptą curry, papryki, pieprzu i łyżeczką musztardy z całymi ziarnami gorczycy. Wlać do pojemnika ( z pokrywką). Dodać ketchup i wymieszać. Obrać i pokroić w plastry cebulę. Wrzucić do pojemnika z olejem. Dołożyć liście laurowe, ziele angielskie , pieprz ziarnisty. Płaty śledzia posypać resztą curry, pieprzu, papryki i posmarować resztą musztardy. Przeciąć wzdłuż na dwie połówki. Zrolować i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w pojemniku z olejem i cebulą tak by olej zakrywał śledzie. Przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny. Wyjąć z oleju i podawać razem z cebulą z którą się marynowały.
Pikantne ruloniki ze śledzia
Pokrojoną w plastry cebulę zalać połową zmieszanego z przyprawami oleju
Pikantne ruloniki ze śledzia
Do oleju z cebulą dodać ketchup i zamieszać
Pikantne ruloniki ze śledzia
Przecięte wzdłuż płaty śledzia posypać przyprawami i zrolować
Pikantne ruloniki ze śledzia
Spięte wykałaczkami ruloniki ze śledzia ułożyć na cebuli i zalać resztą oleju