Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pikantny gulasz z wieprzowiny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolejny pyszny gulasz

Pikantny gulasz z wieprzowiny

Składniki:

Pikantny gulasz z wieprzowiny

 

  • 90 dag chudej wieprzowiny
  • 2 średnie cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1-2 ostre papryczki chili
  • 2 puszki pomidorów
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 2 puszki czerwonej fasoli,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pikantny gulasz z wieprzowiny
Mięso pokroić w dużą kostkę, przyprawić solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane papryczki chili. Smażyć około 6 minut, dodać mięso, pomidory (wraz z zalewą) i przyprawy. Przykryć pokrywką, dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Dodać osączoną z zalewy fasolę. Wszystko wymieszać i zagotować.