Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pikantny krem z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pikantna i rozgrzewająca jesienna zupa z dyni.

Pikantny krem z dyni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pikantny krem z dyni

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantny krem z dyni
Dynię po obraniu i usunięciu pestek i pokroić w kostkę. Marchew pokroić w kostkę po obraniu. Cebule i czosnek posiekać w kostkę. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju podsmażyć kilka minut marchewkę i dynię, następnie dodać cebulę i czosnek, smażyć aż się zeszklą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie. Całość zalać rosołem/bulionem. Całość dusić do miękkości, wyjąć liść i ziele, zmiksować blenderem i doprawić gałką, dość duża ilością płatków chilli, pieprzem i solą. Zabielić ok.1/3 szklanki śmietanki, zagotować.
Pikantny krem z dyni
Dynię pokroić po obraniu w kostkę, podsmażyć.
Pikantny krem z dyni
Podsmażyć dynię, marchew, cebule i czosnek.
Pikantny krem z dyni
Zupę zmiksować blenderem i dodać śmietankę.

Tagi:

dynia