kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pikantny krem z rzeżuchy z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo lubię rzeżuchę wiec, kiedy usłyszałam o tej zupie od razu postanowiłam ją przygotować. Jej smak zaostrza papryczka chilii a posiekane migdały świetnie kontrastują z kremową konsystencją zupy.

Pikantny krem z rzeżuchy z migdałami

Składniki:

Pikantny krem z rzeżuchy z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Pikantny krem z rzeżuchy z migdałami
Ziemniaki, cebule oraz seler naciowy kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym, podlewamy bulionem, dodajemy papryczkę chilii w całości i gotujemy az ziemniaki zmiękną. Na około 3-4 minuty przed końcem gotowania dodajemy umytą rzeżuchę (zostawiamy nieco do dekoracji). Wyciągamy papryczkę chilii i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupę serwujemy z dotowanym jajkiem, świeżą rzeżucha oraz posiekanymi migdałami.

Tagi:

jajko jajka