Sposób przygotowania:
Pizza
Drożdze rozetrzeć z odrobiną cukru i ciepłą wodą. Mąke przesiać do miski , zrobić dołeczek i wlać rozczyn lekko przysypując mąką. Odstawić do wyrośnięcia(ok. pół godz) Cebulę pokroić w plastry ,poddusić na patelni z 1 łyżeczką masła i wody uważając aby się nie przyrumieniła.Podobnie udusić pieczarki i oddzielnie kiełbasę. Gdy drozdze się wyruszają dodać żółtko, soli do smaku ,olej i letniej wody tyle ,żeby swobodnie zagnieść ciasto. Wyrabiać aż będzie odchodzić od ręki, potem przykryć sciereczką i niech rośnie.Nastepnie podzielić ciasto na dwie części - rozwałkowac na 2 blachy poczekać aż na blaszkach trochę podrośnie i nakładać w kolejności: równomiernie pomazać ciasto keczupem,następnie rozłożyć duszoną cebulę, kiełbasę i na to położyć pieczarki, lekko posolić i popieprzyć i posypać ziołami. Na końcu posypać startym serem. Piec 20 - 30 min w 180*C
msewka
Sarenka
Gocha050
siwa12345
karita
donia
Marika_1961