Sposób przygotowania:
Pizza
•pieczarki pokroić w plastry i odparować dodać pokrojoną w półtalarki cebulę i zeszklić,
•drożdże + łyżka mąki + ¼ filiżanki ciepłej wody wymieszać w misce i zostawić do wyrośnięcia,
•do miski wsypać mąkę, którą przyprawić solą (mała łyżeczka do kawy), przyprawą gilową, oregano i wegetą,
•do mąki dodać wyrośnięte drożdże, ciepłą wodę, i 6-8 łyżek oleju,
•wyrobić ciasto (musi być mięciutkie, ale nie musi odchodzić od ręki) przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia,
•kiedy podwoi swoją objętość dzielimy na dwie części (ta ilość to porcja na dwie duże blachy będące na wyposażeniu piekarnika) i wyłożyć na blachy,
•ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i oprószyć pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi,
•rozłożyć pieczarki z cebulą i rozłożyć część sera,
•rozłożyć pozostałe składniki (wędlina, pomidory, oliwki, szczypiorek)
•posypać serem, oprószyć bazylią i pieprzem czarnym
•piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 – 200 stopni około 20 minut.
•drożdże + łyżka mąki + ¼ filiżanki ciepłej wody wymieszać w misce i zostawić do wyrośnięcia,
•do miski wsypać mąkę, którą przyprawić solą (mała łyżeczka do kawy), przyprawą gilową, oregano i wegetą,
•do mąki dodać wyrośnięte drożdże, ciepłą wodę, i 6-8 łyżek oleju,
•wyrobić ciasto (musi być mięciutkie, ale nie musi odchodzić od ręki) przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia,
•kiedy podwoi swoją objętość dzielimy na dwie części (ta ilość to porcja na dwie duże blachy będące na wyposażeniu piekarnika) i wyłożyć na blachy,
•ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i oprószyć pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi,
•rozłożyć pieczarki z cebulą i rozłożyć część sera,
•rozłożyć pozostałe składniki (wędlina, pomidory, oliwki, szczypiorek)
•posypać serem, oprószyć bazylią i pieprzem czarnym
•piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 – 200 stopni około 20 minut.