Sposób przygotowania:
Pizza confetti
Mąkę wymieszać z solą, drożdże rozpuścić w letniej wodzie, wlać wraz z oliwą czy olejem do mąki. Wyrobić ciasto. Formę do pieczenia pizzy (moja miała 32 cm średnicy) cienko posmarować olejem. Rozwałkować ciasto, podsypując mąka, wyłożyć na blachę. Cebulę obrać,drobniutko posiekać wraz z czosnkiem.Wymieszać z koncentratem pomidorowym,oregano i 2 łyżkami wody.Rozsmarować na cieście. Ser zetrzeć na grubej tarce,połowę rozsypać na sosie pomidorowo-cebulowym.Ułożyć oczyszczone ,umyte i osuszone,pokrojone w plasterki pieczarki.Na nich rozsypać jak confetti pokrojone w kostkę szynkę konserwową i ogórki oraz osączony z zalewy groszek.Posypać pozostałym serem i przyprawą do pizzy.Nagrzać piekarnik i wstawić pizzę. Piec w 220 stopniach ok.25-30 minut.