Sposób przygotowania:
Pizza domowa z mięsem
1.Drożdże dokładnie rozetrzeć z cukrem i ciepłym mlekiem, odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, zrobić wgłębienie, wlać rozczyn i olej, dodać sól, po czym wyrobić elastyczne, gładkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny.
2.Mięso pokroić w małą kostkę, przesmażyć na oleju, doprawiając solą i pieprzem. Na suchej patelni uprażyć pokrojony boczek. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, oliwki na plasterki.
3.Ciasto delikatnie rozwałkować na niezbyt gruby placek i ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć wołowinę, boczek, oliwki, paprykę i cebulę, oprószyć majerankiem. Wierzch posypać startym serem i oregano.
4.Piekarnik nagrzać do 200 st. Włożyć pizzę i piec ją przez ok.20-25min., tak, aby ciasto nie było zbyt spieczone.
2.Mięso pokroić w małą kostkę, przesmażyć na oleju, doprawiając solą i pieprzem. Na suchej patelni uprażyć pokrojony boczek. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, oliwki na plasterki.
3.Ciasto delikatnie rozwałkować na niezbyt gruby placek i ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć wołowinę, boczek, oliwki, paprykę i cebulę, oprószyć majerankiem. Wierzch posypać startym serem i oregano.
4.Piekarnik nagrzać do 200 st. Włożyć pizzę i piec ją przez ok.20-25min., tak, aby ciasto nie było zbyt spieczone.