Sposób przygotowania:
Pizza dwupleśniowa ze szpinakiem i salam
Rozpościeramy na blaszce ciasto do pizzy (ja zrobiłem je wg przepisu „https://gotujmy.pl/ciasto-pomidorowe-do-pizzy,przepisy,160600.html”). Spód smarujemy odrobiną oleju z zalewy z suszonych pomidorów. Keczup mieszamy z ziołami prowansalskimi. Tak przygotowany sos nakładamy na ciasto i rozsmarowujemy. Następnie układamy listki szpinaku. Na to rozrzucamy kawałki serów pleśniowych: camemberta i gorgonzoli. Na wierzch kładziemy plasterki salami. Rozrzucamy też kawałki pokrojonych oliwek i papryki czerwonej. Tak przygotowaną pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C. Pieczemy kilkanaście minut. Smacznego.
fooosy
Jutro podejście drugie, bo przychodzą znajomi. Mam nadzieję, że nie będzie wtopy.
pacpaw
Co się nie udało? Jakby co służę pomocą :o)