Sposób przygotowania:
Pizza Eli
Do mąki dodać drożdże,sól,cukier,czosnek,cebulkę,jajka i ciepłą wodę(tyle żeby powstało dość gęste ciasto)i wyrobić.Do ciasta dodać olej i jeszcze raz dobrze wyrobić.Przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Musi podwoić objętość.Podzielić na dwie części i wyłożyć na blachy z pergaminem.
Obłożenie I
Na posmarowane keczupem ciasto wyłożyć cebulę,na nią szynkę i ananasa,posypać serem.
Obłożenie II
Ciasto posmarować majonezem z czosnkiem.Wyłożyć cebulę,na nią odsączonego tuńczyka,odsączoną kukurydzę,oliwki i posypać utartym serem.
Pizze piec około 50-60 minut(zależy od piekarnika)w temperaturze 180 stopni.Z termoobiegiem można piec 2 blachy na raz.Smacznego!
Obłożenie I
Na posmarowane keczupem ciasto wyłożyć cebulę,na nią szynkę i ananasa,posypać serem.
Obłożenie II
Ciasto posmarować majonezem z czosnkiem.Wyłożyć cebulę,na nią odsączonego tuńczyka,odsączoną kukurydzę,oliwki i posypać utartym serem.
Pizze piec około 50-60 minut(zależy od piekarnika)w temperaturze 180 stopni.Z termoobiegiem można piec 2 blachy na raz.Smacznego!
justynak223