Sposób przygotowania:
Pizza farmerska 1
Podane składniki przekładamy do maszyny do pieczenia chleba lub malaksera. Następnie rozwałkowujemy, przekładamy na natłuszczoną blaszkę i odstawiamy na około 15 minut.
Przygotowujemy farsz: cebule kroimy w talarki, natkę pietruszki siekamy. Śmietanę mieszamy z przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na ciasto rozkładamy cebulę, plasterki boczku, Całość przykrywamy warstwą śmietany, posypujemy startym na tarce serem żółtym.
Pieczemy 40 minut w 220 stopniach.
Przygotowujemy farsz: cebule kroimy w talarki, natkę pietruszki siekamy. Śmietanę mieszamy z przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na ciasto rozkładamy cebulę, plasterki boczku, Całość przykrywamy warstwą śmietany, posypujemy startym na tarce serem żółtym.
Pieczemy 40 minut w 220 stopniach.