Sposób przygotowania:
Pizza mięsna
Przygotowanie:
Przecier, koncentrat i oregano połączyć tworząc sos. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, pokruszone drożdże, olej i ciepłą wodę. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Po godzinie rozłożyć ciasto na blasze. Pierś kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na złoto. Ser zetrzeć. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Szynkę pokroić w koteczkę, kiełbasę w cienki talarki. Na cieście rozsmarować sos, ułożyć kurczaka, plastry salami, kiełbasy, kostki szynki i cebulę. Posypać serem. Pizzę piec w 200st. C. przez około 20 -25 min.
Przecier, koncentrat i oregano połączyć tworząc sos. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, pokruszone drożdże, olej i ciepłą wodę. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Po godzinie rozłożyć ciasto na blasze. Pierś kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na złoto. Ser zetrzeć. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Szynkę pokroić w koteczkę, kiełbasę w cienki talarki. Na cieście rozsmarować sos, ułożyć kurczaka, plastry salami, kiełbasy, kostki szynki i cebulę. Posypać serem. Pizzę piec w 200st. C. przez około 20 -25 min.