Sposób przygotowania:
Pizza na kwadracie
CIASTO Drożdże rozkruszyć, wlać 3 łyżki wody i dobrze je rozrobić. Nie czekając aż urosną wymieszać je z mąką i wodą. Dobrze wyrobić jednolite ciasto. SOS Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Połączyć z pozostałymi składnikami. Dobrze wymieszać wszystko razem. Brokuł podzielić na małe różyczki. Zagotować ok 2 minut. Odcedzić. Cebule obrać i pokroić w piórka. Pieczarki umyć , pokroić na plasterki. Cebule i pieczarki usmażyć razem na oleju. Po usmażeniu osączyć z nadmiaru płynu. Szynkę porwać na mniejsze kawałki. Kwadratową blachę smarujemy olejem, na to rozkładamy równomiernie ciasto. Następnie ciasto smarujemy sosem i układamy kolejno składniki : pieczarki z cebulą , szynkę , brokuła i wszystko posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy 1 godzinę w 160-180 st C. Polewamy ketchupem i sosem czosnkowym.