Sposób przygotowania:
Pizza o dwóch smakach
W garnku wymieszać wodę z 1 łyżeczką cukru i 1/2 łyżeczką soli, lekko podgrzać. Dodać 5 dag drożdży i utrzeć do rozpuszczenia drożdży, wlać olej, dodać jajka i wymieszać. Do misy robota wsypać 3 szklanki mąki pszennej, wlać zaczyn,ciasto wyrobić za pomocą haka do pizzy kilka minut. Wstawiać misę robota z ciastem do nagrzanego piekarnika do temp. 50 stopni na 20 minut do wyrośnięcia, po tym czasie wyciągnąć misę z ciastem drożdżowym. Blachę posmarować olejem a ciasto przełożyć na blachę i uformować kwadrat 35 x 35 cm, lekko podwyższając brzegi ciasta.
Polać ciasto sosem Napoli z całymi pomidorami, marchwią i cebulą i posypać połową sera. Jako obkład 1/4 ciasta można wykorzystać plasterki kiełbasy żywieckiej, resztę posypać mrożonymi warzywami, pokrojonym w kostkę ananasem. Posypać resztą sera. Pizzę wstawić do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i piec 20 minut. Wyjąć, posypać pokrojonymi w plasterki oliwkami i wstawić na kolejne 10 minut. Pokroić pizzę i rozłożyć na talerze.
Polać ciasto sosem Napoli z całymi pomidorami, marchwią i cebulą i posypać połową sera. Jako obkład 1/4 ciasta można wykorzystać plasterki kiełbasy żywieckiej, resztę posypać mrożonymi warzywami, pokrojonym w kostkę ananasem. Posypać resztą sera. Pizzę wstawić do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i piec 20 minut. Wyjąć, posypać pokrojonymi w plasterki oliwkami i wstawić na kolejne 10 minut. Pokroić pizzę i rozłożyć na talerze.