lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pizza pieróg

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pizza wyszła super była chrupiąca i smakowita polecam

Pizza pieróg Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pizza pieróg

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza pieróg
Pizza ciasto
1 make wsypujemy do miski robimy wgłębienie
2- pół szklanki mleka podgrzewamy lekko dodajemy drożdże i cukier i mieszamy do rozpłynięcia drożdży
3- Do wgłębienia w mące wlewamy mleko z drożdżami rozpuszczonym i delikatnie robimy rozczyn z maka przykrywamy ściereczka na pół godziny po tym czasie już pracują drożdże
4- wyrabiamy ciasto jeśli jest za geste dodajemy mleko odrobinę a jak za rzadkie to mąki
5-W robione ciasto zostawiamy na pól godziny do wyrośnięcia
6- wałkujemy ciasto na kółko
7- na ciasto rozwałkowane polewamy keczupem i posypujemy ziołami prowansalskimi
na to kładziemy ser pieczarki pokrojone w plasterki szynkę pokrojona w paseczki kukurydzę marynowaną posypujemy ziołami prowansalskimi delikatnie solimy kładziemy plastry sera kto jak lubi dużo czy mało zakrywamy ciastem i widelcem robimy jak przy pierogu zagniatamy brzegi
80 pieczemy 25 minut i gotowe polewamy keczupem smacznego
Pizza pieróg
W przekroju pieróg ser wypływa ze środka w raz z sosikiem powstałym podczas pieczenia
Pizza pieróg
Pieróg przygotowywany do zapieczenia pizza jak ta lala