Sposób przygotowania:
Pizza pomidorowo cukiniowa z serem
Drożdże wymieszać w misce z cukrem do płynnej masy. Wlać wodę wymieszaną z jogurtem i solą. Wsypać mąkę, wlać olej, wymieszać składniki i wyrobić ciasto. Przykryć je ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrasta pokroić boczek i kiełbasę w paseczki, pomidorki na połówki, cukinię w plasterki z ser zetrzeć na tarce. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić, w miarę konieczności podsypać mąką, podzielić na porcje, rozwałkować i wyłożyć na blaszki wysmarowane olejem i wysypane mąką ( u mnie 3 to tarty ). Na cieście rozsmarować sos, na sos wyłożyć plasterki cukinii, pokrojony boczek i kiełbasę a potem pomidory i posypać serem a na koniec ziołami włoskimi. Pizzę odstawić na 10 minut a potem wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut. Podawać gorącą, można polać dodatkowo ketchupem.