Sposób przygotowania:
Pomidorowo-cukiniowa pizza
CIASTO: Mleko podgrzewamy delikatnie. Rozpuszczamy w nim drożdże oraz cukier. Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy do niej przygotowane mleko, olej, jajko oraz sól i bazylię. Zagniatamy ciasto około 5 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę. U mnie jest to dno tortownicy. Formujemy szersze brzegi. Brzegi ciasta smarujemy białkiem. Na ciasto wykładamy nadzienie. NADZIENIE: Cukinię oraz pomidory myjemy, osuszamy. Gotowe kroimy na plasterki (grubość około 03-05 cm). Tak przygotowane warzywa układamy na przygotowanym cieście naprzemiennie tworząc dwa okręgi. Całość posypujemy kaparami. Pizzę pieczemy około 30 minut w 180°C. Na 10 minut przed końcem posypujemy ją pokrojonym w słupki serem.Pizzę podajemy oprószoną pokrojonymi listkami bazylii.