Sposób przygotowania:
Pizza - pyszna i łatwa!
1. Drożdże pokrusz i wymieszaj z pół szklanki wody lub mleka i odstaw na chwilkę.
2. Mąkę, wodę (mleko), jajko cukier, sól i drożdże wymieszaj na gładkie ciasto. Jeśli będzie za twarde - dolej mleka lub wody, jeśli za klejące - dosyp mąkę.
3. Tak powstałe ciasto rozwałkować lub rozciągnąć i rozłożyć na wysmarowaną olejem blachę. Porozciągać ciasto tak, aby blacha była cała wyłożona ciastem, a w cieście nie było dziur.
4. Wylać troszkę ketchupu na wyłożone ciasto i rozsmarować.
5. Poukładać warzywa. Nie muszą być wszystkie, które wypisałam. Zależy kto co lubi i z czym chce pizze. Poukładać ser. (może być pokrojony w plasterki albo starty na tarce na obojętnie jakich oczkach)
6. Piec w temperaturze 160-200 stopni Celsjusza przez ok. 10-15 minut.
SMACZNEGO!
2. Mąkę, wodę (mleko), jajko cukier, sól i drożdże wymieszaj na gładkie ciasto. Jeśli będzie za twarde - dolej mleka lub wody, jeśli za klejące - dosyp mąkę.
3. Tak powstałe ciasto rozwałkować lub rozciągnąć i rozłożyć na wysmarowaną olejem blachę. Porozciągać ciasto tak, aby blacha była cała wyłożona ciastem, a w cieście nie było dziur.
4. Wylać troszkę ketchupu na wyłożone ciasto i rozsmarować.
5. Poukładać warzywa. Nie muszą być wszystkie, które wypisałam. Zależy kto co lubi i z czym chce pizze. Poukładać ser. (może być pokrojony w plasterki albo starty na tarce na obojętnie jakich oczkach)
6. Piec w temperaturze 160-200 stopni Celsjusza przez ok. 10-15 minut.
SMACZNEGO!