Sposób przygotowania:
Pizza ryżowa.
Ryż ugotować na sypko. Do połowy ryżu dodać ketchup.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
Do mielonego mięsa wbić jajka, dodać tartą bułkę, cebulę, zioła i przyprawy. Wszystko starannie wyrobić.
Uformować małe kulki(o średnicy 4 cm) i lekko je spłaszczyć. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Podawać gorące, ułożone na ciepłym ryżu i posypane natkę pietruszki.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
Do mielonego mięsa wbić jajka, dodać tartą bułkę, cebulę, zioła i przyprawy. Wszystko starannie wyrobić.
Uformować małe kulki(o średnicy 4 cm) i lekko je spłaszczyć. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Podawać gorące, ułożone na ciepłym ryżu i posypane natkę pietruszki.