Sposób przygotowania:
Pizza singla
Mąkę wsypujemy do miski i wrzucamy szczyptę soli, mieszamy ręką, następnie cukier i olej (łyżka i pół). Drożdże rozrabiamy w lekko ciepłym mleku i wlewamy do mąki, wyrabiamy ręką, zazwyczaj trzeba dosypać jeszcze troszkę mąki, gotowe ciasto odstawaimy na jakieś pół godz do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Sos: bazylie wsypujemy do miseczki, zalewamy wrzącą wodą (ok. 1/4 szkl) i przykrywamy talerzykiem, następnie gdy się zaparzy dodajemy resztę składników, jeśli nie lubimy ostrych sosów papryczkę możemy zastąpić pieprzem lub słodką papryką :) Szykujemy tortownica, którą smarujemy ok. pół łyżeczką oleju (nie dajemy foli, bo klei się do pizzy) gdy ciasto jest wyrośnięte, kładziemy je na tortownicy, podczas rozciągania go palce co jakiś czas wkładamy do mąki :) na brzegach tortownicy na około robimy "górki" z większej ilości ciasta, rozsmarowujemy sos, kładziemy wcześniej przesmażone pieczarki, kukurydzę, mozarelle i posypujemy bazylią i już :) Do piekarnika na jakieś pół godz :)