Sposób przygotowania:
Pizza swojska na cienkim cieście
Ciasto: Do letniej wody wrzucamy drożdże, łyżeczkę cukru, łyżeczkę mąki i rozcieramy, a następnie odstawiamy do urośnięcia. Kiedy drożdże urosną mieszamy je z mąką, dodajemy szczyptę soli, łyżkę oleju i wyrabiamy ciasto.
Sos do pizzy; Do koncentratu dodajemy po szczypcie soli, pieprzu, bazylii oraz wlewamy łyżeczkę oleju. Sos rozprowadzamy na rozwałkowanym cieście. Następnie ścieramy ser i układamy resztę składników. Polecam pieczarki wcześniej ugotować i podsmażyć na maśle(będą o wiele lepsze od surowych). Pizzę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego:)
Sos do pizzy; Do koncentratu dodajemy po szczypcie soli, pieprzu, bazylii oraz wlewamy łyżeczkę oleju. Sos rozprowadzamy na rozwałkowanym cieście. Następnie ścieramy ser i układamy resztę składników. Polecam pieczarki wcześniej ugotować i podsmażyć na maśle(będą o wiele lepsze od surowych). Pizzę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego:)