Sposób przygotowania:
Pizza bogata w dodatki
CIASTO: mleko delikatnie podgrzać, dodać pokruszone drożdże. Do dużej miski wsypać mąkę, posolić, wymieszać, zrobić rowek. Wlać rozrobione drożdże z mlekiem, następnie żółtka i jajko. Wyrobić ciasto, pod koniec dodać letnią, roztopioną margarynę. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie wyłożyć na wysmarowaną brytfannę. DODATKI: Na rozrobione ciasto w całości nałożyć sos boloński ze słoika. W miarę możliwości dodatki pokroić w kostkę (mielonkę, szynkę, kiełbasę swojską, pomidora, ogórki kiszone). Wszystko rozrzucać po pizzy. Dodać także usmażone pieczarki. Na koniec przyprawić wedle uznania przyprawą do pizzy i kucharkiem. Całość posypać startym żółtym serem. Piec ok. 40 minut w 180 st. Podawać z keczupem.