Sposób przygotowania:
Pizza w kratkę wg Yvonne
Składniki ciasta dokładnie mieszamy i zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i smażymy całość przez 3 minuty. Groszek osączamy z zalewy. Połowę sera ścieramy na tarce o drobnych oczkach, połowę tniemy w plasterki, a następnie w paski.
Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i przenosimy na wysmarowaną olejem blaszkę.
Czosnek bardzo drobno siekamy, mieszamy go z koncentratem, przyprawą i olejem. Sosem smarujemy ciasto. Następnie równomiernie sypiemy starty ser, szynkę podsmażoną z cebulę i osączony z zalewy groszek oraz płatki migdałów.
Na wierzchu układamy paski sera tak, aby utworzyć kratkę.
Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 280 stopni piekarnika i pieczemy przez 10 minut.
Smacznego!
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i smażymy całość przez 3 minuty. Groszek osączamy z zalewy. Połowę sera ścieramy na tarce o drobnych oczkach, połowę tniemy w plasterki, a następnie w paski.
Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i przenosimy na wysmarowaną olejem blaszkę.
Czosnek bardzo drobno siekamy, mieszamy go z koncentratem, przyprawą i olejem. Sosem smarujemy ciasto. Następnie równomiernie sypiemy starty ser, szynkę podsmażoną z cebulę i osączony z zalewy groszek oraz płatki migdałów.
Na wierzchu układamy paski sera tak, aby utworzyć kratkę.
Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 280 stopni piekarnika i pieczemy przez 10 minut.
Smacznego!