Sposób przygotowania:
Pizza wegetariańska wg. Zub3r'a
W wodzie rozpuszczamy drożdże z dodatkiem łyżki mąki. Odstawiamy na pięć minut w ciepłe miejsce. Do mąki dodajmy rozczyn drożdżowy i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na ok pół godziny do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy dodatki. Cebulę siekamy i szklimy na rozgrzanym tłuszczu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pokrojone pieczarki przesmażamy i również przyprawiamy. Oliwki kroimy w plasterki. Kukurydze odcedzamy z zalewy. Ser ścieramy na tarce. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na okrągły cienki placek. Majonez, keczup i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Sosem smarujemy wierzch ciasta. Następnie oprószamy przyprawą do pizzy. Na cieście wysmarowanym sosem układamy dodatki czyli pieczarki, cebulę, oliwki i kukurydzę. Całość posypujemy startym serem. Wierzch lekko oprószamy oregano. Pieczemy ok pół godziny w 190 stopniach. Smacznego!