Sposób przygotowania:
Pizza z boczkiem i salami
Do naczynia z ciepłą woda wkruszam drożdże, po czym mieszam do ich całkowitego rozpuszczenia, dodaję cukier i ponownie mieszam. Naczynie odstawiam w ciepłe miejsce na 30 minut. Do naczynia dodaję 3 łyżki mąki i dokładnie mieszam. Całość wlewam naczynia, w którym połączyłam wcześniej mąkę z solą, zagniatam w kulę i odstawiam na 30 minut w ciepłe miejsce. Ciasto po wyrośnięciu rozciągam przy pomocy dłoni, po czym umieszczam na blaszce.Ciasto na pizzę rozciągam i wykładam na blachę. Następnie smaruję ją pomidorami rozdrobnionymi za pomocą blendera, doprawionymi solą, pieprzem, ostrą papryką i bazylią. Plasterki sera rwę na średniej wielkości kawałki i układam na pizzy. Na pizzy układam cienko pokrojone plasterki salami oraz cienkie plasterki wędzonego boczku.Na koniec dodaję cienkie plasterki cebuli oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Na wierzchu układam także czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 210C i piekę przez 10 minut.